مدیریت خشم
همه ی افراد در طول زندگی خود در موقعیت های مختلف واکنش های هیجانی متفاوتی را از خود نشان می دهند مانند : ترس ، محبت ، خشم ، شادی ، لذت ، اندوه ، تنفر ، تعجب ، علاقه و … که هرکدام از این هیجانها برای خود جای بحث دارد اما بحث فعلی ما درمورد خشم و مدیریت آن است .
تا اینجا متوجه شدیم که خشم یک واکنش هیجانی است ؛ اگر بخواهیم یک مقدار بیشتر در مورد خشم صحبت کنیم ، میتوان گفت که خشم یک احساس و هیجان بد است و آن دسته از هیجان هایی که همراه خشم هستند عبارتند از : عصبانیت ، خشونت ، خصومت ، کینه توزی ، غضب ، حسادت ، رنجش ، تحقیر ، ناراحتی و …
حال ما باید بیاموزیم که خشم خود را مدیریت کنیم زیرا با مدیریت خشم خود از سلامتی به جسم خود کمک خواهیم کرد ، ارتباط بهتری با دیگران برقرار می کنیم ، در زندگی رضایت بیشتری خواهیم داشت ، تصمیم های بهتری می توانیم بگیریم ، از عملکردهای نادرست درهنگام خشم جلوگیری می کنیم تا بعد پشیمان نشویم و بسیاری دلایل دیگر.

مدیریت خشم
لازم به ذکر است که یادآوری کنم منظور از کنترل خشم ، بروز ندادن آن نیست بلکه منظور این است که هنگام خشم انتخاب عکس العمل بهتری نسبت به آن موقعیت خشم برانگیز داشته باشیم که شامل چند ویژگی می باشد :
– رضایت خاطر خود و ارتباط بهتربا دیگران ( هدفمند باشد )
– نباید آنگونه رفتار کنیم که به خودمان آسیب بزنیم ( کندن موی سر و … )
– نباید عکس العملی که از خود نشان می دهیم به دیگران و محیط اطرافمان آسیب بزند. ( ناسزا گفتن یا بی احترامی ، شکستن چیزی و … )
– عکس العمل خشم ما باید متناسب با عاملی که آن را بوجود آورده است باشد ؛ یعنی اگر کسی ناخواسته وسایل ما را خراب کند نباید به شدت خشمگین شویم .
در کل مدیریت یعنی برای رسیدن به اهداف از امکانات استفاده بهتری کنیم .
سوالی که امکان دارد برایمان پیش بیاید این است که چرا نمی گوییم حذف کامل خشم و می گوییم مدیریت خشم ؟
زیرا خشم علاوه بر جنبه های منفی ، جنبه های مثبت نیز دارد :
جنبه های مثبت خشم :
– قدرت مقابله با آنچه را که نمی خواهیم به ما می دهد .
– باعث می شود تا اطرافیان متوجه شوند که چه چیز ناراحتمان کرده و به نیازهای ما توجه کنند .
– باعث بقای ما می شود .
برای مسلط شدن و کنترل خشم اغلب افرادی که مراجعه می کنند با استفاده از راهکارهای بلند مدت و کوتاه مدت و استفاده از جداول وصف موقعیت خود در هنگام رویارویی با موقعیت خشم برانگیز توانسته اند به موفقیت برسند و خشم خود را مدیریت کنند .

پریسا وحیدی هستم کارشناس ارشد روانشناسی. امیدوارم از این مطلب استفاده کرده باشین. حتما نظرات یا سوالات خودتون در مورد این مطلب همینجا بنویسین.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!